Företaget investerade

i nya lokaler med affär, lager och garage i Veddige. Den riktiga boomen inträffade dock på 50-talet. Företaget expanderade då genom att förvärva flera andra elfirmor i norra Halland. Företagsnamnet ändrades 1962 till Elektro-Emanuel. Sex år senare ombildades företaget till aktiebolag med Karl Emanuelssons söner Bo, Karl-Gunnar och Ove som delägare.

På 70-talet fortsatte Elektro-Emanuel med förvärv av elföretag i Varberg och Kinna. Elvaruhusen Trivas invigdes också i både Veddige, Varberg, Kinna och Kungsbacka. Butikerna såldes dock 1995 och Elektro-Emanuel renodlade sin verksamhet mot elektriska installationer.

Elektro-Emanuel idag

Företaget har sedan dess utvecklats från ett renodlat installationsföretag till specialister inom en rad områden, bland annat inom automation, tele- och larmteknik. Vi är certifierade för både kvalitet och miljö. Idag har vi cirka 90 medarbetare och omsätter omkring 150 miljoner kronor. Elektro-Emanuels sju ägare är alla verksamma i företaget. Elektro-Emanuel finns i Varberg, Kungsbacka, Skene och i Veddige där vi har vårt huvudkontor.

Vår vision ”Alltid i ledningen”

Vår vision är att vara en ledande aktör på våra lokala marknader och växa i takt med våra kunders behov och önskemål. Vi vill stärka vårt förtroende genom genuin kunskap, gedigen erfarenhet och god service. Vi investerar för framtiden när det gäller teknik och ökad kompetens för att kunna möta marknadens efterfrågan. Vi vill helt enkelt fortsätta att vara i ledningen.